Årets folkemusiker 2017

Anders Røine er kåret til årets folkemusiker! 

Jurybegrunnelse:
Årets folkemusiker 2017 spiller på mange strenger, både bokstavelig talt som musiker og som person i musikkbransjen.

Vedkommende har gjort seg bemerket som en sterk utøver på mange ulike instrumenter, og er både en stødig tradisjonsbærer og en innovativ kunstner. Årets folkemusiker er ikke redd for å blande sjangre og folkemusikktradisjoner fra forskjellige land. Den personlige miksen er en viktig merkelapp på mye av det han driver med. Han har detaljert kunnskap om mange ulike felt. Ispedd en musikalsk nysgjerrighet gir dette seg utslag i et unikt uttrykk hos vedkommende som musiker, produsent, innovatør og akademiker. Årets folkemusiker er flink til å tilegne seg nye stilarter og teknikker, og han utnytter instrumentene han spiller på til det fulle.

Prisvinneren er en attraktiv medmusikant blant flere av landets fremste musikere, og han er å se i mange sammenhenger. Året 2017 startet med at han mottok Spellemannprisen 2016 og fortsatte videre med flere plateinnspillinger både som musiker og produsent. I år har han blant annet laget bestillingsverket Reôlo til Jørn Hilme-stemnet sammen med Hans Hulbækmo og Hans og Rasmus Kjorstad. Dette ble også framført på Ultimafestivalen. I 2017 har prisvinneren også turnert og spilt inn plate med både Sigrid Moldestad og Gabriel Fliflet, vært med på Jon Anders Halvorsens bestillingsverk til Telemarkfestivalen, og i tillegg er han snart klar med den nye plata til stjerneduoen Sudan Dudan.

Da er det kanskje klart for de fleste at Årets folkemusiker 2017 er Anders Røine! Gratulerer!

Anders Røine var dessverre ikke til stede for å motta prisen selv, men det var en god gjeng som mottok den for han.
Hele prisutdelingen kan du se via facebook/Folkelarm

Her kan du se hvilke plater som vant Folkelarmprisen i de ulike kategoriene

På bildet ser vi Frode Rolandsgard, Asgaut Bakken, Niels Røine, Rasmus Kjorstad, Tuva Syversen og Hans Hulbækmo som alle på hver sin måte takket Anders for det han har betydd for dem og for Folkemusikken.
Foto: Thor Hauknes