Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Årets unge folkemusiker er Eir Vatn Strøm!

Årets unge folkemusiker 2022 er Eir Vatn Strøm!

Vi gratulerer Eir Vatn Strøm som vinner av INTROFOLK 2022, tittelen Årets unge folkemusiker og vinner av GRAMOstipend på 100 000 kroner!

Hva er INTROFOLK?  
INTROFOLK er et lanseringsprogram for unge norske og samiske folkemusikere. INTROFOLK er en musikkonkurranse, og i tillegg er det arena der unge folkemusikere kan utvikle seg som kunstnere og få erfaring i å formidle folkemusikk på et høgt nivå. Videre er det et mål å vise fram bredden og nivået hos unge norske og samiske folkemusiker, og bidra til å fremme karrieren deres.

Finale i INTROFOLK på Folkelarm 2022! 
I dag har vi hatt en fantastisk finale med våre tre dyktige finalister Eir Vatn Støm, Synnøve Brøndbo Plassen og Malin Alander. Det var fullsatt sal og lydhørt publikum da de tre finalistene etter tur leverte sine nydelige finalekonserter på Folkelarm lørdag kveld!

«Vi fikk oppleve tre magiske konserter på Riksscenen i dag, og det har derfor vært en utrolig vanskelig jobb å velge ut en av disse som vinner» – sier juryformann Vegar Vårdal. De andre i juryen har vært Irene Tillung og Olav Luksengard Mjelva.

Juryens begrunnelse
Alle tre finalister har imponert oss i juryen, og vi kunne uten tvil ha latt hver og en utøver vunnet årets IntroFolk. Vi fikk oppleve tre intense og meget godt forberedte konserter, som alle har vist respekt både for publikum, tradisjonen og dette lanseringsprorgrammet.

Vi i juryen la vekt på hva vi kunne ha sett for oss på festivaler rundt om i hele verden, og hvordan tradisjonsmusikken fra Norge kan nå ut og gripe fatt i oss alle uansett alder og bakgrunn.

Artisten som har blitt årets unge folkemusiker har et stort potensial til å få folkemusikken ut til både norske og internasjonale konsertscene og vi håper prisen kan motivere deg til å satse stort.

Årets unge folkemusiker og vinner av GRAMOstipend på 100.000 kroner er Eir Vatn Strøm! 

Eir Vatn Strøm
Soloprosjektet til Eir er en kombinasjon av låtskriving og arrangering av tradisjonelle tekster og melodier. Instrumentet hennes er en sammensetning av vokal, kraviklyre og live-elektronikk.

Eir har Bachelorgrad i norsk folkemusikk fra Norges Musikkhøgskole, og har også tatt studiet «Live Electronics», der ho blant annet eksperimenterte med lys. Eir brenner for at musikken skal nå ut til alle typer publikum og har et ønske om å gjøre folkemusikk like populært som popmusikk! Hun beskriver musikken sin som «minimalistisk og groove-basert» som heller mot elektronisk folkemusikk. Eir komponerer mye av musikken sin selv, samtidig som hun finner inspirasjon i salmer og skillingsviser. Eir sier selv at tekstene hennes gjerne har et nitrist innhold nettopp fordi hun lar seg inspirere av salmer og skillingsviser.

Fortsatt samarbeid med Gramo
«Vi i Gramo er glade for samarbeidet med FolkOrg om Introfolk 2022. Gjennom sponsoravtalen kan vi spre budskapet om at vi fordeler og utbetaler vederlag til musikere og artister når de blir spilt på radio eller i det offentlige rom. Samtidig kan vi støtte unge, lovende talenter i startgropa av karrieren. Vi er spente på hvem som blir «årets unge folkemusiker 2022» og vinner av Gramo-stipendet på 100 000 kroner!» sier Rita H. Mamelund i Gramo.

Gratulerer som årets unge folkemusiker og vinner av GRAMOstipend på 100 000 kroner!

 

Årets unge folkemusiker er Eir Vatn Strøm!
Eir Vatn Strøm
Fotograf: Anbjørg Myhra Bergwitz

Del artikkelen: