Folkelarm 2024 – på Riksscenen 14. - 17. november

FolkOrg arrangerer Folkelarm for 19. gang i 2024, også i år gjennomføres festivalen på Rikscenen i Oslo. Gjennom bransjefestivalen Folkelarm har FolkOrg som mål å samle og sette fokuset på de norske, nordiske og samiske folkemusikkartister, og hvert år blir både internasjonale og nasjonale delegater invitert til bransjetreffet i Oslo.

Folkelarm starter torsdag formiddag med seminarer og på kvelden blir det offisiell åpning og showcaser. Fredag og lørdag fortsetter vi med seminarer, showcasekonserter og dansespill. Det blir også danseforestillinger og akustiske konserter fredag og lørdag. I år deles Folkelarmprisen ut på lørdag kveld, og søndag 17. november inviterer vi til en gratis familiedag med tre barneforestillinger og aktiviteter hele dagen på Riksscenen.

Både publikum, delegater og musikkbransje skal få oppleve et bredt spekter av norsk, samisk, internasjonal og nordisk tradisjonsmusikk - fra helt unge lovende debutanter til mer etablerte grupper og artister. Det går en dansebølge gjennom landet, så dansen skal selvfølgelig få plass: Vi avslutter hver kveld med dansefest!

Artistene som er valgt ut til Folkelarm 2024 er: 
Reolô (NO) Hekate (NO) Sara Ajnakk (Sapmi) Vassvik, Silvola, Strype (Sapmi/FI/NO), Mellom Fjell (NO) HØST (DK/SV), GKN5 (NO) Värtinnä (FI)  Frikar - Skaut (NO), Bjørn Kåre Odde & Espen Wensaas ( NO), Tuva Færden (NO) Amalie Kinsarvik Tvilde (NO), Kari Heimen (Sapmi), Øystein Sandbukt (NO), Ester & Astrid (NO/SV), Hedin & Meidell (SV), Olof Kennemark & Pers Anders Olsson (SV) 

Hver artist får vist seg fram for nasjonal og internasjonal bransje og publikum på Riksscenens profesjonelle scener. I tillegg spiller mange av artistene intimkonserter i lavvoen som står inne i Schouskvartalet. 

Partnerland Skottland
I januar 2024 var Norge internasjonal partnerland under Showcase Scotland der seks norske artister fikk vist seg fram for 200 internasjonale bransjedelegater. Vi fortsetter samarbeidet med Skottland og to skotske band får vist seg fram med en egen showcase i november. Disse artistene er The Langan Band og FARA, og er valgt ut av en skotsk jury etter en åpen søknadsprosess. 

Samarbeid med Global North Network
Global North er et nettverk for arenaer, festivaler og organisasjoner som jobber med internasjonale tradisjonsmusikere bosatt i Norden. Folkelarm samarbeider Global North, festivalen Transform - Trondheim World Music Festival og Samspill International Music Network, sammen skal vi showcase fire nordiske band med internasjonale tradisjonsmusikere på Folkelarm: en barneforestilling og tre andre artister får plass i årets lineup. Dette er Taraf de la Nord, Mellom fjell og Daniel Onyango, samt en barnekonsert med Nawar Alnadaff og Andreas Andersen.  

FolkelarmUng 

Familieprogrammet søndag er en nytt og arrangeres i samarbeid med Lille Riksen (Riksscenens konsertserie for barn) OsloFOLK og Unge Folkemusikere i Oslo (UFO) 

Det blir aktiviteter for små og store, og tre forestillinger som skal passe for hele familien, en samisk, en norsk og en forestilling produsert i samarbeid med Samspill. En egen presentasjon og pressemelding sendes ut om FolkelarmUng.

Årets Folkelarmjury har bestått av Kajsa Balto, Frank Rolland og Birger Mistereggen. 

Les mere om artister på Folkelarm sine nettsider

For flere spørsmål om Folkelarm

Kontakt: 
Ann Helen Erichsen, 
Prosjektleder Folkelarm.
annhelen@folkorg.no / 95773200